Handleidingen

Het komt regelmatig voor dat een korte instructie enorm helpt bij het uitvoeren van dagelijkse werkzaamheden op het kantoor. Een duidelijke handleiding eventueel voorzien van een filmpje, waarin de stappen gevolgd kunnen worden, brengt dan uitkomst.

Papier

Veel handleidingen verschijnen nog op papier, gewoon omdat het makkelijk is iets na te lezen en tegelijkertijd op de computer aan het werk te kunnen. Met name stappenplannen om taken te kunnen uitvoeren lenen zich hier uitstekend voor.

Video

Het kan ook heel handig zijn om handelingen te bekijken terwijl deze worden voorgedaan. De snelle internetverbindingen zorgen voor voldoende bandbreedte om vidoebestanden in een goede resolutie te kunnen bekijken.

Ontwikkelingen

De eerste proefversie van een nieuwe uitgave is hier te bekijken. Het gaat om een uitleg over de functie verticaal zoeken van Excel (werkt in alle versies). In het pdf-bestand staat het stappenplan beschreven en zijn koppelingen naar filmpjes op de website opgenomen. Op papier kunt u lezen wat er allemaal mogelijk is en de stappen worden ook voorgedaan in de filmpjes. Klik op de koppeling naar het pdf-bestand en naar het oefenbestand. Reacties naar aanleiding van deze nieuwe uitgave worden zeer op prijs gesteld.


Afb verticaal zoeken